LÆS HER HVORFOR DET SKER

Du ved i forvejen, at krop og sind er forbundet, og at motion derfor kan forbedre vores mentale tilstand, men ved du også, hvorfor dansen er bedre end andre motionsformer?

Fitnessdansen handler om at koordinere kroppens bevægelser i takt til musik. Fysisk træner vi dermed hele kroppen samtidig med, at vi forbedrer både kondition og balance.

Men det helt særlige ved dansen er, at der skabes nye forbindelser mellem synapserne i hjernen, hvilket hjælper os til at finde nye måder at tænke på.

Gennem dansens bevægelser får vi mulighed for at udtrykke følelser i et nyt sprog, fornemmelsen af samhørighed forbedres betydeligt, når man danser sammen på et hold, fordi dansen frigiver dopamin og serotonin – kroppens kemikalier – der reducerer stress og øger følelsen af ​​lykke.

Flere studier har endda påvist, at dans ligefrem kan lindre fysisk smerte, såsom hovedpine og rygsmerter, ligesom det kan reducere nogle symptomer på depression. (Fx ”Dance Psychology: The Power of Dance Across Behaviour and Thinking” – Peter Lovatt, leder af Dance Psychology Laboratory ved Hertfordshire universitet) I en nyere undersøgelse er det ligeledes konkluderet, at dans er den form for motion, der har størst effekt på aldring i hjernen, hvilket er grunden til, at man i den sidste årrække med stor succes har brugt dansen i arbejdet med demensramte. (”Dancing or Fitness Sport? The Effects of Two Training Programs on Hippocamdal Plasticity and Balance Abilities in Healthy Seniors”- Kathrin Rehfeld et al)

Dans forbedrer simpelthen humøret, og bliver for mange en form for frigørelse, en fantastisk måde at udtrykke sig selv på, og et frirum i hverdagen.